Besøk på museum m middag tirsdag kveld

 

 

1.Haugesund Billedgalleri er kunstmuseet i regionen og visningssted for Haugesund Kunstforening. Museet har over 2500 verk med hovedvekt på maleri, skultur og grafikk. Et tyngdepunkt er samlingen av høytrykk med bla. Tjørhom-samlingen gitt i 2008. HIT-festivalen 2019 er en internasjonal utstilling om tresnittkunst som arrangeres i mai.

Antall plasser: 50 personer

Transport: Gangavstand - ca.15 min.

 

2.Arquebus er et av Norges største forsvarsmuseer, og tar deg gjennom den dramatiske okkupasjonstiden i spennende utstillinger over 2000 m2. Utstillingene viser både krigshandlingene i 1940, hjemmefronten, nederlaget i Berlin 1945, frigjøringen, Heimevernet og Kystartilleriet.

Antall plasser: 50 personer

Transport: Buss - ca.15 min.

 

3.I museumskvartalet i Haugesund sentrum holder Karmsund folkemuseum til, med utstillinger, magasiner og verksteder. Egen utstilling om Haugesunds byhistorie. Middagen serveres i Wrangell-huset som er en staselig redervilla fra 1893.

Antall plasser: 50 personer

Transport: Gangavstand  - ca.10 min.

 

4.Dokken friluftsmuseum ligger på Bakarøy i Haugesund, og er den største friluftsavdelingen i regionen. Dokken er en selvgrodd bydel som viser bo- og arbeidsforhold fra 1850 til 1950 med sildesalteri, båthus, butikk og bedehus. Middagen serveres i undervisningslokalene til museet.

Antall plasser: 50 personer

Transport: Gangavstand - ca.15 min.

 

5.Sørhaugøy fyrstasjon, på folkemunne kalt Tonjer, ble oppført av fyrbyggerne fra Sunnmøre i 1846. Museet som eier fyret har restaurert det freda anlegget i løpet av de siste ni årene. Fyrboligen med sjøhus ligger på en øy ut mot havstrekningen Sletta – værutsatt, uten vei og strøm. Besøkende må i båt og det er derfor værforbehold.

Antall plasser: 50 personer

Transport: Buss - 8 min + båt ca.15 min.

 

6.Avaldsnes er Norges eldste kongesete og Rogaland fylkes tusenårssted. I 3000 år satt fyrster og konger på Avaldsnes og kontrollerte skipstrafikken i Karmsundet. Nordvegen Historiesenter er delvis gjemt under jorda av hensyn til middelalderkirken og kongsgården, men har flott utsyn over kulturlandskapet og Karmsundet.

Antall plasser:50 personer

Transport: Buss - ca.15 min.


Tilbake
Powered by WebSite AS